وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای جامع است که یکی از پرطرفدارترین سیستم های مدیریت محوا برای طراحی سایت می باشد. هدف این مقاله بیان مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس می باشد. ابتدا یک توضیح مختصری درباره آنکه وردپرس چیست داده شده و در ادامه مزایا و معایب طراحی سایت با ودپرس مطرح شده است.
وردپرس چیست؟
وردپرس یک سیستم مدیریت محتواست که با زبان برنامهنویسی PHP کدنویسی شده است. به بیان دیگر وردپرس یک محیط نرمافزای با المانهای آماده برای طراحی سایت است .
طراحی سایت با وردپرس یک نوع طراحی سایت است؛ که بسیار پرطرفدار است و قابلیت اختصاصی سازی طراحی سایت دارد.
طراحی سایت با وردپرس چگونه است؟
مزایای وردپرس برای استفاده در طراحی سایت چیست؟
در اینجا تعدادی از مزایای وردپرس را در مقایسه با کدنویسی برای شما بیان میکنیم:
۱- راحت بودن استفاده از سیستم وردپرس
محیط نسبتا راحتی دارد. جهت اختصاصی سازی قالب خود به برنامه نویس یا دانش برنامه نویسی دارید.
۲- صرفهجویی در زمان در طراحی سایت با وردپرس
بدلیل دارا بودن قالب آماده وردپرس دارای قالبهای آماده و المانهای از پیش طراحی شده، به زمان اندکی نسبت به کدنویسی اختصاصی برای طراحی سایت نیاز است.
۳- بروز بودن و به حداقل رسیدن باگها
بروزرسانی و اپدیت منظم که در هر دوره ایرادات رفع می شوند.
4- ساختارمندی
امکان ایجاد نقشه سایت XML نیز در این سیستم مدیریت محتوا وجود دارد.
5- Open Source بودن وردپرس (منبع باز)
وردپرس یک سیستم نرمافزاری منبع باز است. یعنی این امکان وجود دارد که هرکسی از هرجای دنیا کدهای پایه و اصلی آنرا اصلاح کند.
معایب وردپرس برای طراحی سایت
خوب چند مورد از معایب وردپرس را در ادامه تشریح میکنیم.
۱- بروزسانیهای مداوم، یک مزیت دردسرساز
بروزرسانی مدام هسته وردپرس، ممکن است مشکلاتی برای قالب نصبی بیاورد. پس بهتر است قبل از بروزرسانی از سایت خود بکاپ بگیرید.
۲- ناسازگاری افزونهها
بعضی از افزونهها در وردپرس با هم سازگاری ندارند. تعداد افزونهها بسیار زیاد است و برای هر کاربردی چندین افزونه یا پلاگین میتوان پیدا کرد. در چنین مواردی مجبورید یکی از افزونههای ناسازگار را حذف کنید و از یک پلاگین مشابه دیگر استفاده کنید
جهت مطالعه مزایا و معایب بیشتر به مقاله های مربوطه که لینک داده شده اند؛ رجوع کنید.
جمعبندی: طراحی سایت با وردپرس یا با کدنویسی؟ کدام بهتر است؟
اینکه کدام را انتخااب کنید به چند عامل بستگی دارد. کدنویسی اختصاصی معمولا برای کسب و کارهایی مناسب است که یک شخص یا یک تیم متخصص برنامهنویس در اختیار داشته باشند.
در صورت برونسپاری ممکن است مشکلاتی برای شما به وجود آید. مثلا اینکه شخص یا شرکتی که این کار را برای شما انجام میدهند شغل دیگری را بعد از مدتی انتخاب کنند و درصورتیکه شما به آنها نیاز داشته باشید دیگر در دسترس شما نباشند. در اینصورت اگر بخواهید امکاناتی اضافه کنید یا تغییراتی در سایت بدهید این امکان وجود نخواهد داشت. ضمنا اگر شخص جدیدی را استخدام کنید زمان بسیار زیادی را برای درک کدهای تیم قبلی صرف خواهد کرد. پس اگر انتخاب شما کدنویسی اختصاصی است بهتر است یک تیم برنامه نویسی اختصاصی در اختیار خود و در شرکت خود داشته باشید که فقط برای شما کار کنند. دوم اینکه اگر کسب و کار شما کوچک است وردپرس برای شما مناسب تر است.